• 21 јануари 2018
  • Вести денес: 53
Плусинфо15:24 09 јануари 2018 ● Прочитано 9444

Ако често се наоѓате во ситуација да ги подгревате остатоците од ручек или вечера или пак често готвите поголема количина за да заштедите на време, добро проучете кои намирници никогаш не смеете да ги подгревате.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.



ОСТАНАТО ВО РУБРИКАТА

Состојби кај кои ракијата може да послужи како лек

На Балканот ракијата се смета за национален пијалок, а приказните за нејзината лековитост се премесуваат од колено на колено.

Зошто се здрави коските и како можат да ве препородат?

Освен супите од коски кои ги готвеа нашите баби, коските можат и да се испечат, а печената коскена срж да ви послужи како најдобар намаз за леб

5 начини да го исчистите црниот дроб

Телото ви дава знаци дека е полно со токсини со следните симптоми: главоболка, замор, болка во зглобовите, запек, гасови и надуеност.

Докиќ: Секој трет Македонец има алергии

Алергиите, особено оние од доменот на домашна прашина и целогодишните, се асоцирани со аерозагадувањето, вели проф. д-р Дејан Докиќ.

Кардиолог открива каков леб можеме да јадеме колку што сакаме

Според Стивен Гандри, кардиолог од Небраска, единствениот леб кој можеме да го јадеме без грижа на совест, воопшто не содржи житарки.

НАЈЧИТАНИ