• 23 февруари 2018
  • Вести денес: 8

Антон Роп


Почина првиот декан на факултетот за безбедност во Скопје

На 83 годишна возраст денеска во Скопје почина Антон Роп , првиот декан на Факултетот за безбедност во Скопје.


Во текот на неговата кариера Роп бил вработен во Министерството за внатрешни работи каде бил началник на Одделението за криминалистичко-технички испитувања. Тој активно учествувал во формирањето на криминалистичките лаборатории, Одделението за дактилоскопска идентификација и Криминалистичкиот музеј при МВР.

Роп бил избран за прв декан на тогаш формираниот Факултет за безбедност во Скопје. Функцијата ја обавувал во два мандата, а бил и долгогодишен професор по крим. техника. Автор е на повеќе трудови од криминалистичката област и учествувал на повеќе меѓународни собири од кои најзначаен е колоквиумот на ИНТЕРПОЛ во Париз.

Посмртните останки на Антон Роп утре од 11 до 12 часот ќе бидат изложени во капелата на Градските гробишта Бутел во Скопје. 

Славете го животот на Вашите најмили

Информирајте ги вашите блиски, вашите пријатели за заминувањето на Вашиот близок низ фотографија и текст. Споделете ги он лајн помените и сеќавањата за Вашите најмили, славете ги заедничките спомени, зачувајте ги во една семејна разгледница. Изберете ги нивните најубави и најсреќни моменти овековечени низ фотообјективот.

Испратете ги Вашите фотографии и текст, како и скен или фотографија од уплатницата на жиро сметка 300000003363414 Комерцијална Банка Скопје. Фактурата ќе биде испратена по пошта.

Цена: 500 денари (424 денари + 76 ден. ДДВ).

Контакт: [email protected], телефони: 02/3179-545 секој работен ден од 8.30 до 16 часот или 077 511 716 (во секое време).

НАЈЧИТАНИ