• 21 ноември 2017
  • Вести денес: 4

Мочуришниот хотел: Трамп Интернешенел, Авенија Пенсилванија 1100

Во историјата на овој град не е забележано претседател, со своето име напишано со огромни златни букви, да ја промовира сопствената компанија.

НАТО: Немаме таен план за Западен Балкан

Официјалниот претставник за Русија и Западен Балкан од одделението за јавна дипломатија во НАТО оцени дека регионот се движи во вистинска насока.

Трамп номинираше истребувач на духови за нов федерален судија

Блогерот Тали никогаш не бил судија, а Американската адвокатска комора тврди дека тој е неквалификуван за тоа место.

Кои се најплатените пратеници во државите на Европската унија?

Постојат огромни разлики меѓу платите и трошоците на пратениците во државите на ЕУ.

Што да се прави со контроверзните споменици?

Уметниците нека ги преобликуваат контроверзните споменици во ново светло. Потребни се повеќе кози.

Кој дава пари на медиумите?

Прашањето не е: како е можно такво несомнено ѓубре да се продава на киосците?

Кои се војниците што загинале во Првата светска војна?

Кои се војниците кои загинале во Првата светска војна? „Светот помни“ е проект да се запомни секој поименично.

Неколку добри луѓе

Американците сакаат нивните лидери да бидат ефикасни и морално исправени.

И милијардерите ќе умрат

Бројни милијардери населени во областа Сан Франциско инвестираат во научни истражувања од кои очекуваат да им донесат бесмртност.

Марксистички и (или) словенофилски корени на Октомвриската револуција

Новиот поредок кој го создавале револуционерите влече корени од менталитетот и системот на вредности кои се создавани со векови во Русија.

Панамските и Рајските документи - нов пристап во истражувачкото новинарство

Милионите документи се однесуваат на оф-шор работењето во периодот од 1950 до 2016 година и ги разоткриваат светските текови на парите.

Крвавиот век на комунизмот

Октомвриската револуција започнала како пуч на радикалната левица против остатокот од левицата, чии членови го осудиле однесувањето на болшевиците.

Стогодишнина од Октомвриската револуција, во Русија јубилејот срамежливо се одбележува

Кремљ се плаши најмногу од сѐ од создавање на позитивна слика во јавноста дека режимот може да се промени по насилен пат.

Досегашниот начин на водење изборни кампањи е само губење време и пари

Ново истражување покажува дека политичките кампањи се водат погрешно, и тие гласачи на кои може да се влијае не се убедуваат со реклами и контакти.

Каталонија не е Косово

Виц што кружи во Брисел: „Знаете кога Каталонија ќе влезе во ЕУ? Веднаш после Косово“.

Пронајдена е машина која предвидува земјотреси

Вештачката интелигенција (АИ) може да се искористи за предвидување на земјотреси во иднина, што може да спаси безброј животи.

Страв се надви над Белата куќа

Веста дека неговиот поранешен советник пропеал пред ФБИ го погоди претседателот Трамп како леден туш.

Турски гамбит во судница во Њујорк

Како и зошто Зараб го добил четвртиот пасош, македонскиот, дали тоа има некаква врска со извлекувањето на пари од земјата за режимот на Груевски?

Зошто на Србија ѝ треба Херта Милер

Како се претворивме во паланка која едвај дочека да фрли камен на нобеловка затоа што ни ја кажа вистината?

Каталонија не е подготвена за оваа борба

Декларацијата за независност за сега е само симболична. Но, тешката шпанска рака би можела да ја промени играта.

НАЈЧИТАНИ